Трамп говорио о опоравку Америке па рекао велику глупост: Ово је диван дан за Џорџа Флојда

Тањуг

петак, 05. 06. 2020. у 21:32

Трамп говорио о опоравку Америке па рекао велику глупост: Ово је диван дан за Џорџа Флојда

AP Photo

Председник САД Доналд Трамп је током конференције о економском оправку Америке говорио и о протестима због убиства Џорџа Флојда, који је јуче сахрањен
Председник САД Доналд Трамп је током конференције о економском оправку Америке говорио и о протестима због убиства Џорџа Флојда, који је јуче сахрањен.

"Надам се да нас Џорџ гледа одозго и говори: 'Ово што се догађа у нашој земљи је дивно.' Ово је диван дан за њега, диван дан за све. Ово је диван дан за све нас кад се ради о једнакости", рекао је Трамп.

На питања новинара да објасни на шта тачно мисли када каже да је ово диван дан за Флојда, Трамп је само одлазећи поновио: "Ово је диван дан."

Протести су почели прошле недеље нако што је афроамериканац умро од последица гушења када му је полицајац ставио ногу на врат.

"Једнака правда по закону мора значити да сваки Американац добија једнак третман у сваком сусрету с полицијом независно од расе, боје коже, рода или веровања, полиција их мора праведно третирати", рекао је Трамп, преноси Индекс.

"Сви смо видели што се догодило прошле недеље, не можемо допустити да се то догађа", рекао је.

Коментари (2)

DIVAN DAN ZA DZORDZA FLOJDA

05.06.2020. 21:56

Mozda i jest divan, nikad vise nece bit ubijen. Oni kriminalci koji su ga izmanipulisali, da izazvu nerede, kako bi ona stara mrcina (kriminalac) lakse dosao na mesto predsednika. PROVOKACIJE SU SMISLJENE U ISTOJ KUHINJI GDE I MAJDAN (narandzasta revolucija) samo sto su sad dobile drugu boju, umesto narandzaste odabrali su crnu.

Мица Хаубица

06.06.2020. 13:52

треба Трампа подржати на изборима, јер ови други су гори од куге