Нереди у Паризу због убиства црнца: Запаљена америчка застава, полиција бацала димне бомбе на демонстранте, пламен захватио мост на ауто-путу (ВИДЕО)

Г. ЧВОРОВИЋ

уторак, 02. 06. 2020. у 23:12

Нереди у Паризу због убиства црнца: Запаљена америчка застава, полиција бацала димне бомбе на демонстранте, пламен захватио мост на ауто-путу (ВИДЕО)

YouTube

Велики нереди избили су вечерас испред нове зграде Палате правде на северу Париза

(Од сталног дописника: ПАРИЗ)


ВЕЛИКИ нереди избили су вечерас испред нове зграде Палате правде на северу Париза. Преко 20.000 људи претходно су се окупили на мирним демонстрацијама да би пружили подршку породици Адаме Траореа (24), црнца који је страдао у месту Бомон на Оази северно од Париза, пре четири године. У уторак је стигао извештај лекара који је потврдио да је угушен у интервенцији жандарма приликом привођења. До окупљања је дошло и поред двоструке забране, оне која важи због вируса корона, и полицијског декрета који се односио искључиво на овај скуп.


Ово су истовремено биле и манифестације у знак подршке протестима који тренутно трају због смрти Џорџа Флојда. Део окупљених демонстрирао је клечећи, с уздигнутим песницама, а виђени су и натписи БЛМ, скраћеницом за поруку "Црни животи су битни". Сестра Траореа, Аса, повукла је паралелу између ова два догађаја.


- Адама је на себи трпео тежину тројице жандарма, као и и Џорџ Флојд. Изговарали су исте речи – не могу да дишем. Ако треба, долазићемо сваког дана. Следећи пут ћемо ући у Трибунал – поручила је Аса Траоре.Око 21 сат, избили су нереди. Група манифестаната је блокирала периферни аутопут око Париза, запаљен је део градског мобилијара, а горела је и америчка застава. Густи црни дим прекрио је овај део града. Високи пламен захватио је и мост на ауто-путу, док су протестанти спречавали ватрогасце да се приближе. Летеле су каменице ка Палати правде и полицији, док су снаге реда узвраћале димним бомбама.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Leonidas

02.06.2020. 23:42

Nije to zbog izgubljenog ljudskog života, već zbog rušenja Trumpa. Ovo je jako dobro i do najsitnih detalja isplanirano. Mene brine što vi kao novinari poistovećujete ovakve gluposti od demonstracija sa borbom za bilo kakve promene. Trump se javno zamerio sa svetskim poglavarima i poceo da radi stvari koji idu u korist obicnom coveku. Na zalost zbog toga ga sada ruse. Ovi sto protestuju po Americi i Evropi su dobro placeni i izorkestrirani. Ne budite deo propagande!

tbh

03.06.2020. 13:59

@Leonidas - Sta tacno radi Tramp sto koristi obicnom coveku? Osim sto ima 5000 botovskih naloga na twitteru i ostalim mrezama, kako bi manipulisao javnim mnjenjem? Evo od nekog ko redovno komunicira sa Amerima, od trampove podrske do protivnika, uglavnom p____ ljudi sto se krsi Ustav (kao i kod nas) i sto on nema postovanja ni prema kome, jer je u zivotu sve sredjivao parama. Moze li takva individua da koristi obicnom narodu koji spominjes?

maniks

02.06.2020. 23:49

U Francuskoj ima vise od 6 miliona crnaca, nije ni cudno sto su izbili nemiri. Tako ce isto biti i sa migrantima u celoj Evropi samo neka se desi nesto migrantima.

mima

03.06.2020. 06:32

Obracun duboke drzave,nije im u potpunosti uspelo sa coronom pa sad dizu bune po svetu ..