Лукашенково упозорење уочи председничких избора: Нећу дозволити ветропирима да направе “МАЈДАН” У БЕЛОРУСИЈИ

Новости Онлине

уторак, 02. 06. 2020. у 15:35

Лукашенково упозорење уочи председничких избора: Нећу дозволити ветропирима да направе “МАЈДАН” У БЕЛОРУСИЈИ

Фото: АП

Лукашенко је истакао да нећедопустити дестабилизацију ситуације у земљи

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко саопштио је на састанку са шефом Комитета за државну безбедност Валеријем Вакуљчиком да у Белорусији неће бити „мајдана“.

Он је додао да је државна безбедност основа свега, као и да водећу улогу у заштити независности и суверенитета Републике имају КГБ и председник лично.

- Познати су нам циљеви које овде имају поједини ветропири. Желе да нам приреде 'мајданчић' уочи председничких избора или на дан избора. Тако су они планирали. На овом састанку желим да упозорим вас и све који нас чују, све те заговорнике 'мајдана' – у Белорусији неће бити 'мајдана' - прецизирао је председник Белорусије.

Он је додао да неће допустити дестабилизацију ситуације у земљи.

- Не треба нас упоређивати са другима, као што је недавно портал из суседне земље наводио да су се код нас појавили нови Пашињани, нови Зеленски, и да је ситуација код нас скоро као у Јерменији и Украјини - нагласио је Лукашенко и рекао да је уверен да у Белорусији нема таквих лидера као што је премијер Јерменије и украјински председник, с којим је успео да се ближе упозна.

Лукашенко је претпоставио да појединци желе да продају за копејку све што је створено у земљи, истакавши да то неће допустити.

(Спутњик)Коментари (1)