У Америци већ седам дана трају протести због убиства Џорџа Флојда, а као и претходних дана, и синоћ су могли да се виде узнемирујући призори. Тако су поред демонстраната, у понедељак, у држави Њујорк, жртве били и полицајци.


На првом снимку који је забележен у Бронксу, једна особа је прегазила полицајца аутомобилом, а он је од силине ударца одлетео у ваздух и пао између аутомобила који га је ударио и другог аутомобила у покрету.


"Њујорк пост" пише како се полицајац кретао раскрсницом када је возач тамног возила нагазио по гасу и усмерио возило ка полицајцу. Возач је продужио даље, а медији су пренели да ће полицајац преживети.


Исто у држави Њујорк, у граду Бафалу два полицајца су повређена када је аутомобил улетео међу полицајце.


Један од њих је задобио озбиљне повреде, али није животно угрожен, док је други у стабилном стању, саопштила је полиција.На другој страни земље, у Лас Вегасу је полицајац упуцан у главу након што се борио са једним осумњиченим, када му је неко пришао с леђа и испалио метак.


Трамп прети војском на улицама


Председник САД Доналд Трумп запретио је синоћ да ће послати војску да угуши немире због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда током привођења, који су ушли у седми дан.


Трамп је рекао да ће, ако градови и државе не буду контролисали протесте, он распоредити војску и брзо решити проблем, преноси ББЦ.