Стигли резултати Флојдове аутопсије: Смрт је била страшна

Novosti online

понедељак, 01. 06. 2020. у 22:39

Стигли резултати Флојдове аутопсије: Смрт је била страшна
Приватна аутопсија коју је наредила породица Афроамериканца Џорџа Флојда показала је да се он угушио
Приватна аутопсија коју је наредила породица Афроамериканца Џорџа Флојда показала је да се он угушио. Како је показала аутопсија, Флојд је умро од асфиксије јер до његовог мозга није стизало довољно кисеоника.

Тужилац Бен Крамп и саветник Антонио Романучи, који представљају породицу, објавили су резултате данас.

Да подсетимо, Флојд је умро пошто је чак осам минута на његовом врату коленом стајао полицајац Дејвид Човин. Иако је Флојд запомагао и говорио да не може да дише, полицајац се није померио.

Флојдова смрт изазвала је демонстрације широм САД.

Правни тим Флојдове породице ангажовао је лекаре Мајкла Бајдена и Алесију Вилсон како би спровели независну аутопсију.

Патолози су навели да је притисак полицајца на врат Џорџа Флојда ометао доток крви до његовог мозга, док је тежина другог полицајца, који му је оба колена ставио на леђа, такође ометала његово дисање.

Узрок смрти је механичка асфиксија, што значи да је у питању убиство.

- Џорџ је умро јер му је био потребан дах. Молим све да узмемо дах за правду, дах за нашу земљу и дах за нашег Џорџа - рекао је Крамп.

Флојд (46) умро је након што је 25. маја ухапшен испред продавнице у Минеаполису у Минесоти, пошто је продавац назвао полицију, оптужујући га да је куповао цигарете фалсификованом новчаницом од 20 долара.
Седамнаест минута након што је први аутомобил стигао на лице места, тројица полицајаца су држали на тлу Флојда који није давао знаке живота.