Уведен ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС у Минеаполису: После насилних протеста због бруталног убиства црнца

Танјуг

петак, 29. 05. 2020. у 23:44

Уведен ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС у Минеаполису: После насилних протеста због бруталног убиства црнца

Фото Танјуг / АП

Градоначелник Минеаполиса Џејкоб Фреј саопштио је данас да ће у том граду овог викенда бити на снази обавезан ноћни полицијски час

Градоначелник Минеаполиса Џејкоб Фреј саопштио је данас да ће у том граду овог викенда бити на снази обавезан ноћни полицијски час, након што су три дана заредом одржавани протести због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, који су постали насилни.


Како наводи АП, полицијски час почеће вечерас у 20 часова по локалном времену и трајати до суботе у шест сати ујутру, а потом ће опет бити на снази од суботе у 20 часова до недеље у шест ујутру.


Фреј је рекао да за време трајања полицијског часа нико не сме да се појављује у јавности, осим особа које су задужене за хитне ситуације или људи којима треба здравствена помоћ, који беже од неке опасности или су бескућници.


У случају кршења мера, прети казна од 1.000 америчких долара и затворска казна у трајању од 90 дана.


У Минеаполису је уведено ванредно стање, а на улице су изашли припадници Националне гарде САД, након сукоба демонстраната са полицијом поводом насилне смрти ненаоружаног Афроамериканца Џорџа Флојда током полицијске интервенције.


Протести у Минаполису трају већ три дана, а медији извештавају да су демонстранти ноћас насилно заузели полицијску станицу у којој су радили полицајци који се сумњиче за насилну смрт Флојда и запалили је.


Случај је привукао пажњу јавности, пошто су очевици снимили и на друштвеним мрежама објавили видео снимак интервенције, који приказује полицајца - белца - како клечи осумњиченом мушкарцу - црнцу - на врату, док га овај упозорава да не може да дише.

Коментари (2)

Mile - Policajac, Beograd

29.05.2020. 23:54

Kod nas možeš ubiti koga oćeš opet nam ništa ne mogu, hahahahaha !!

Mika New York

30.05.2020. 01:12

Strasno momka su uhapsili stavili lisice i onda oborili na zemlju,i taj policajac belac rasista mu je stavio koleno na vrat,momak je molio da ga pustecjer nije mogao da dise cak je i rekao mama molim te spasi me,olos pandurski inace je rasista taj pandur ima slike gde je sa kapom make america white again,i samo su ga otpustili zatocje narod besan