“Следе нови напади”: Исламска држава упозорава да је корона вирус Божја казна

Тањуг

петак, 29. 05. 2020. у 00:52

“Следе нови напади”: Исламска држава упозорава да је корона вирус Божја казна
Исламска држава навела је у аудио поруци емитованој данас да је пандемија корона вируса "Божја казна" за њене непријатеље и запретила новим нападим
Исламска држава навела је у аудио поруци емитованој данас да је пандемија корона вируса "Божја казна" за њене непријатеље и запретила новим нападима.

Особа која је говорила представила се као портпарол те терористичке организације Абу Хамза ал-Кураиши, али његов идентитет није потврђен, преноси Ројтерс.

- Бог је својом вољом послао казну тиранима овог времена и њиховим следбеницима. Задовољни смо због казне коју вам је бог послао - рекао је наводни портпарол наснимку објављном на сајту Исламске државе.

То је трећа аудио порука Исламске државе од како је за новог лидера именован Абу Ибрахим ал Хашеми ал-Кураиши, након што су америчке специјалне јединице у Сирији убиле Абу Бакра ал-Багдадија крајем прошле године.

Борци те организације су позвани да "свуда припреме све расположиве снаге и да буду што жешћи према божијим непријатељима".

- Не дозволите да прође ниједан дан а да им живот не учините ужасним - речено је на снимку.
Говорник није изнео шта би могле да буду мете, али је споменуо земље где је та група активна,као што суШирија и Ирак, али и западна Африка

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације