Двоје Јутјубера усвојили су пре две и по године дечака из Кине, по имену Хаксли. Међутим, одлучили су да га "врате" јер "има посебне потребе, а они нису били свесни тога".

Мика Стофер и њен супруг Џејмс усвојили су дечака који има аутизам, а у видео-снимку под називом "Нове вести о нашој породици" ово су и објаснили.

"Када се ради о међународним усвајањима, увек постоје неке непознате ствари, које не пишу на папирима. Када је Хаксли стигао у наш дом, имао је много више посебних потреба којих нисмо били свесни, и које нико није ни споменуо", рекао је Џејмс.

"У последње две године, прошао је кроз пуно терапија. Покушали смо да задовољимо његове потребе и да му помогнемо јер га стварно волимо", наставио је.

Како је Мика објаснила кроз сузе, они нису откривали много о Хакслијевом стању на друштвеним мрежама, како би га заштитили. Пар је објаснио да је он сада у другој породици, са мајком која је здравствена радница, и где напредује сјајно. Иначе, они већ имају четворо деце.

Овај видео-снимак одгледало је више од 400.000 људи. Док су једни били бесни и упоређивали овај поступак са "нечим што се не би десило ни кућном љубимцу", други су подржали Мику и Џејмса, написавши им да саосећају са њима и да желе Хакслију све најбоље у новој породици.

(Б92.нет)