За зависнике о адренал, на Инстаграму су објављена два видео записа у којима се види тренутак када се амерички морнарички "Ф-35Ц ЈСФ" лансира са палубе америчког супер-носача на наизглед минималну снагу катапулта.


У првом видеу, невидљиви ловац Ф-35 изненада се спуста испод прамца брода након што је цик-цаком кренуо стазом катапулта необично спорим темпом. Већ у следећем тренутку може се видети појављивање ловачког авиона који је успео да се успне и избегне удар у воду.


На другом снимку види се један фасцинантно различит угао напетог тренутка, испод прамца брода. На њему, Ф-35Ц креће да се издиже након што је прелетео таласе у опасно блиском маневру, док се вода раздваја због издувног мотора.


Према особи која је објавила видео снимке, ово је био део тестирања за Ф-35Ц због процене минималне енергије катапулта за сигурно полетање млазњака.Додаје се да је застрашујуће понирање испод прамца такође био део тестног плана, а последњи видео, на којем се види угао са предње стране брода, показује на колико је тачно авион прескочио таласе.


View this post on Instagram

Good thing we have test pilots for this! #Repost @owen.aviation.photo ・・・ Why there are test pilots #repost @cincohamilton ・・・ Something you don’t see everyday...low energy catapult launch! That sink is scary, but it was a part of the test plan. The folks at PAX River needed to find the lowest amount of energy that the catapult needed in order to safely launch an F-35C...they definitely found it! Through a smart build up and mitigation the test professionals go where others don’t. #aviation #testpilot #f35c #aviationphotography #aircraftcarrier #catapult #f35 #flightdeck #carrier #aviationdaily #avgeekphoto #fullsend #nogutsnoglory #instaavaition #comeflywithme #aviationphotography #afterburner #pilotlife #militaryaviation #aircraft #avgeek #fighter #airforce #fighterpilot #flying #fly #flight #aviation #aviationgeek #rcaf_pilot

A post shared by Mark Shular (@rcaf_pilot) on
(информер.рс)