Твитер је први пут позвао кориснике да провере податке у твитовима које објављује амерички председник Доналд Трамп, који је након тога оценио да се Твитер меша у америчке председничке изборе и гуши слободу говора.


Твитер је, наиме, упозорио кориснике да провере тврдње Доналда Трампа о гласању путем поште.


Трамп, који има више од 80 милона пратилаца на Твитеру, претходно је у објавама тврдио да би гласање путем поште било "у значајној мери непоштено" и да би резултирало "намештеним изборима".


Твитер је плавим узвичником испод тог твита упозорио кориснике да провере чињенице о гласању путем поште и усмерио их на страницу на којој се Трампове тврдње о гласачким листићима описују као "непотврђене".


Амерички председник одмах је у твиту одговорио Твитеру, оцењујући да се та компанија меша у америчке председничке изборе.


"Твитер потпуно гуши слободу говора и ја, као председник, нећу то допустити!", написао је Трамп.


Трамп је написао да је Твитер засновао своје тврдње на основу "лажних вести ЦНН" и, како је навео, "Амазоновог Вашингтон Поста".


Твитер је потврдио да је то први пут да је примењено правило посебног обележавања на твиту председника САД-а, од када је раније овог месеца уведена нова политика компаније када је реч о пласирању "обмањујућих информација".