ПРИПАДНИЦИ аустријске полиције ухапсили су у Бечу лекара, психијатра, српског порекла, због сумње да је дрогирао своје колеге у затвору, у Доњој Аустрији, где раде, тако што им је "послужио" торту која је била пуна отрова. Према писању аустријских медија, неколико лекара се након конзумирања отровног колача осећало лоше, а један од њих завршио је и у болници.

Прво се сумњало да имају корону, али кад су им у крви пронађени трагови лекова "труксал" и "бензодијазепам", покренута је истрага која је довела до српског лекара, који, како се наводи, потиче из угледне београдске породице. На овакав корак се, највероватније, одлучио због личног сукоба са својим колегама, а помиње се и неузвраћена пажња једне докторке.

Инспектори криминалистичке полиције потражили су га на послу како би са њим разговарали, међутим, тамо га нису пронашли. Након краћег бекства, ипак су га ухватили и тренутно се налази у притвору у Корнојбургу. На терет му се стављају кривична дела тешке телесне повреде и наношење материјалне штете.