Луфтханза ће морати да врати дуг држави,можда до краја 2023

Танјуг

25. 05. 2020. у 23:21

Луфтханза ће морати да врати дуг држави,можда до краја 2023

Фото ЕПА

Авио-компанија Луфтханза, која ће средином јуна обновити летове на 20 дестинација, преговара са немачком владом о пакету помоћи вредном девет милијарди евра
Авио-компанија Луфтханза, која ће средином јуна обновити летове на 20 дестинација, преговара са немачком владом о пакету помоћи вредном девет милијарди евра.


Немачки министар економије Петер Алтмајер рекао је у интервјуу за ЗДФ да ће Луфтханза морати да врати дуг чим буде поново била профитабилна, што може потрајати неколико година.


Билд ам Зонтаг, не наводећи изворе, објавио је да би Луфтханза требало да врати новац држави до краја 2023. године, пренео је синоћ Ројтерс.


Због пандемије корона вируса и забране летења Луфтханза је као и остали авиопревозници приземљила авионе и тиме претрпела велике губитке због чега преговара са немачком владом о помоћи.


Компанија ће средимо јуна обновити летове на 20 дестинација.


Неке од тих дестинација су туристичке као што су Мајорка, Крит, Родос, Фарос, Венеција, Ибица и Малага, рекла је портпаролка компаније, додавши да ће авиони полетети са аеродрома у Франкфурту.


Нове дестинације биће откривене крајем наредне недеље, рекла је она.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације