Шта се крије иза Трамповог позива за отварање цркава?

Novosti Online

23. 05. 2020. у 16:40

Шта се крије иза Трамповог позива за отварање цркава?

Фото: Танјуг AP

Трамп је јуче изашао са позивом да се отворе сви верски објекти – цркве, џамије, синагоге – које су затворене због пандемије вируса короне

ПОМОЋНИЦИДоналда Трампа забринути су смањењем популарности председника САД међу хришћанским верницима у земљи, пише „Политико“.

Трамп се традиционално ослања на подршку белих верника Евангелистичке цркве. Изборна кампања америчког лидера је била упућена и протестантима и католицима. Помоћници Трампа су рачунали да ће подршка верника помоћи републиканцу на изборима у новембру. Међутим, последње анкете показују пад популарности америчког председника у поређењу са истраживањима која су спроведена међу белим евангелистичким хришћанима за око 11 процената, међу католицима за око 12 процената и протестантима – 18 процената.

Према подацима листа, управо са циљем како би сачувао подршку религиозних конзервативаца, Трамп је јуче изашао са позивом да се отворе сви верски објекти – цркве, џамије, синагоге – које су затворене због пандемије вируса короне.

- Гувернери морају да поступе исправно и дозволе тим врло важним верским објектима да одмах отворе своја врата, током овог викенда. Ако то не ураде, ја ћу заобићи гувернере - рекао је амерички председник.

Према информацијама Универзитета Џона Хопкинса који врши прорачуне на основу података федералних и локалних власти, у САД је забележено више од 1,6 милиона случајева инфекције вирусом корона, док је умрло више од 96.000 људи.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ime ili nadimak

23.05.2020. 19:01

Tramp otvara crkve a njegove natovske perjanice iz montenegra ih zatvaraju.