Протести у Шпанији због мера против корона вируса: Десничари у колони возила траже оставке Владе (ФОТО)

Танјуг

23. 05. 2020. у 15:45

Протести у Шпанији због мера против корона вируса: Десничари у колони возила траже оставке Владе (ФОТО)

AP Photo

Широм Шпаније одржани су протести у аутомобилима у организацији крајње десне парије Вокс, на којима су грађани позвали премијера Педра Санчеса и његовог заменика Пабла Иглесијаса да поднесу оставке
Широм Шпаније одржани су протести у аутомобилима у организацији крајње десне парије Вокс, на којима су грађани позвали премијера Педра Санчеса и његовог заменика Пабла Иглесијаса да поднесу оставке због начина на који су управљали кризом изазваном корона вируса.


Хиљаде аутомобила из којих су свирале сирене и вијориле се шпанске заставе провезле су се данас кроз Мадрид и друге градове, наводи Ројтерс.


Трећа по величини партија у шпанском парламенту, која захтева да се владајућа коалиција предвођена социјалистима повуците са власти, позвала је људе да на улице изађу у аутомобилима, како би ограничили могућност ширења инфекције, преноси Гардијан.


Вокс оптужује премијера Санчеса за "драконски" одговор на епидемију корона вируса, у којој је у Шпанији преминуло више од 28.600 људи, а заражено је више од 234.000.AP Photo


Та странка наводи да су мере владе резултирале "незапосленошћу и бедом".


AP Photo

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације