Кина најављује закон за Хонгонг

Танјуг

четвртак, 21. 05. 2020. у 23:45

Кина најављује закон за Хонгонг

AP Photo/Vincent Yu

Кина најављује доношење закона за Хонгконг као одговор на прошлогодишње, често насилне продемократске демонстрације и најтеже немире од повратка Хонгконга под суверенитет Кине 1997. године

Кина најављује доношење закона за Хонгконг као одговор на прошлогодишње, често насилне продемократске демонстрације и најтеже немире од повратка Хонгконга под суверенитет Кине 1997. године, известио је данас Саоут Чајна морнинг поуст, а преноси Ројтерс.


Неименовани извор кинеског дневника изјавио је да ће законом бити забрањени сецесија, страно мешање, тероризам и све друге сепаратистичке активности усмерене на рушење централне власти и страно мешање у унутрашње ствари бивше британске колоније.


Демонстранти у Хонгконгу ову најаву оцењују као грубо мешање кинеске Комунистиче партије у аутономију Хонгконга, али званични Пекинг негира ове оптужбе.

Коментари (3)

Zoran

22.05.2020. 00:23

Nasilne prodemokratske demonstracije?? Ako se vec prepisuju zapadne propagandne nebuloze, ne mora da budu bukvalne, jer onda niste nista drugo nego njihov pion, sto je jos vece ponizenje.

Звездан

22.05.2020. 16:54

@Zoran - Извор "TanjUg", даље ти је ваљда све јасно......

Bangar

22.05.2020. 04:20

Kinezi bi morali da smanje pritisak na Hongkong ako ne zele da ga izgube, znam da ovo ne zvuci realno ali ja sam uveren da je moguce.