Турска је дозволила својим старијим грађанима да изађу напоље други пут од увођења карантина, настављајући са ублажавањем мера уведених у циљу борбе против корона вируса.


Људима старијим од 65 година, који су под највећим ризиком да оболе од тежих облика ЦОВИД-19, туске власти данас су дозволиле да проведу шест сати напољу, пренео је АП.


Министар здравља Турске апеловао је на старије грађане да поштују мере физичког дистанцирања и да носе жаштитне маске. Након ове шетње, мере карантина опет ће бити на снази за све старије од 65 година.


У Турској су на снази делимичне мере карантина које се односе на старије од 65 и млађе од 20 година. Ублажавање мера карантина за најстарије суграђане, које су ступиле на снагу 21. марта, први пут је уследило прошле недеље.


Деци и младима до 20 година такође је ове недеље било допуштено да изађу напоље на неколико сати, а термини изласка за њих и старије се не поклапају.


Према последњим подацима министарства здравља, у Турској је од почетка епидемије заражено 148.067 људи, а од последица ЦОВИД-19 до сада је умрло 4.096 оболелих.