РУСИЈА ће, без обзира на околности, реализовати планове о опремању војске новим наоружањем, наставићемо да развијамо и усавршавамо Оружане снаге, поручио је председник Русије Владимир Путин у честитки поводом Дана победе студентима завршних година руских војних универзитета и академије Министарства одбране Русије.

- Наставићемо да развијамо и усавршавамо Оружане снаге. Без обзира на околности реализоваћемо наше планове о јачању свих родова и врста војске, наоружавању војске напредним оружјем и опремом, укључујући и стратешко наоружање, као и високопрецизним и хиперсоничним системима, беспилотним аутоматизованим ударним системима, којима до сада нема пандана у свету - наводи се у саопштењу руског лидера, које је објављено на сајту Кремља.

Путин је истакао да лекције Другог светског рата и цела историја земље уче да руска војска увек треба да буде снажна, способна да одговори на било какве изазове и претње, да поуздано осигура суверенитет и националне интересе земље, безбедност и миран живот свих становника.

Руски лидер је изразио уверење да ће се они који тек излазе са војних универзитета увек угледати на генерације победника.

- Легендарне традиције руске војске биле су и остале извор духовне чврстине и снаге наше војске - истакао је Путин.

Он је додао да верује да ће официри професионално и достојно учествовати у решавању свих важних задатака, да ће ефикасно примењивати стечена знања и вештине током оперативне и војне обуке, као и у развоју модерног наоружања и технике.

Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

(rs.sputnikinews.rs)