Четири особе пореклом из Србије ухапшене су у Италији због милионске преваре. Они су се маскирани у шеике лажно представљали као пословни људи из арапских земаља и узимали новац жртвама како би га наводно инвестирали, а онда га замењивали лажним новчаницама.

Италијанске власти су након две године истраге заплениле имовину вредну 2,4 милиона евра од четири особе пореклом из Србије, настањене у Ломбардији, које су оптужене за крађу, преваре и друга кривична дела против имовине, пренео је Тањуг.

Од њих је заплењено, поред осталог, девет станова, три виле, две сеоске куће, уметничка слика и два луксузна сата.

Те четири особе, старе 33, 37, 45 и 48 година, повезују се и са лажним мењањем валута и испоруком кривотворених новчаница, пренели су италијански медији позивајући се на саопштење Финансијске гарде из града Варезе.

​Kако је наведено, заплењена имовина налази се између општина Бусто Арсизио, Kастеланца, Лонате Поцоло, Монца, Kорно Ђовине, Пјеве Фисирага и Шампоршер.

Kако пише италијански „Ил Месађеро“, ова четворка осумњичена је за праву филмску превару.

Према сазнањима овог листа, они су се маскирали у шеике и лажно се представљали као пословни људи.

Kонтактирали су са људима који живе у Италији, углавном странцима и нудили им помоћ  у трансферу новца у иностранство или замени девиза како би инвестирали у Италији или у страним земљама као што су Хонгконг, Kуба, Уједињени Арапски Емирати, Kина, Индија... Уз то су обећавали да ће новац успети да пренесу или замене тајним каналима, како жртва не би плац́ала високе дажбине.

Потом би новац замењивали фалсификатима, које би исплаћивали жртвама или њиховим сарадницима.