Тражиоцима азила сервирали свињетину током Рамазана

Танјуг

понедељак, 04. 05. 2020. у 22:55

Тражиоцима азила сервирали свињетину током Рамазана

Depositphotos

Тражиоцима азила, који су смештени у карантин на бечком сајму, након што је у њихов смештај ушао корона вирус, надлежни су сервирали свињско место за време Рамазана
Тражиоцима азила, који су смештени у карантин на бечком сајму, након што је у њихов смештај ушао корона вирус, надлежни су сервирали свињско место за време Рамазана.


Крајем прошле недеље у смештају за тражиоце азила "Хаус Ердберг" откривено је више инфицираних.


Најпре је тестовима утвђено да је 15 особа заражено, а након што су пристигли сви резултати број заражених се попео на 26, међу којима је и четири службеника те установе.


Појава корона вируса у смештају за 300 лица повећала је драстично и број инфицираних у Бечу.


Тражиоци азила премештени су на бечки Сајам, где је иначе била успостављена привремена ковид болница.


Пресељење у нови смештај спроведено је уз полицију, пошто су поједини тражиоци азила мислили да ће бити протерани, па су покушали да побегну.


Након проблема око пресељења уследио је проблем око исхране.


Њима је, првог дана, сервиано свињско месо, односно парадајз пуњен сланином.


На то су муслимански локални политичари из Беча покренули акцију и у року од пар сати обезбедили адекватне намирнице за претежно муслимане.


Управитељи привременом ковид болницом "Савез самарићана" (АСБОе) потврдили су проблем са исхраном, али и указују да су могли сами решити проблем, јер имају довљно вегетаријанских и веганских оброка у складиштима.


Тражиоци азила не жале се само на исхрану, већ пре свега на несигурност, јер их власти нису довољно информисали о масовном смештају у који су доведени.


Инфицирани пацијенти смештени су, пре њиховог доласка, у засебну хали, а пристиглих 300 тражилаца азила смештено је заједно у једном простору на двонедељни карантин.

Коментари (4)