Породице траже информације: Појавио се снимак врећа са телима у болници (ВИДЕО)

Танјуг

недеља, 03. 05. 2020. у 14:28

Породице траже информације: Појавио се снимак врећа са телима у болници (ВИДЕО)

Printscreen

Након што се друштвеним мрежама проширио снимак на којем се види неколико врећа са телима у једној болници у Мексику и испред ње, породице су протестовале тражећи да добију информације о најближима
Након што се друштвеним мрежама проширио снимак на којем се види неколико врећа са телима у једној болници у Мексику и испред ње, породице су протестовале тражећи да добију информације о најближима и да им се врате тела преминулих.


На једном видео снимку опште болнице "Лас Америкас" у сиромашној општини у Екатепеку, једној од најтеже погођених корона вирусом, види се неколико врећа са телима на носилима, од којих су нека смештена у малој соби, а друга поређена уз зид у дворишту.


"Једина ствар коју тражим је да ми дају тело сина", рекла је за једну телевизију Марија Долорес Кариљо, чији је син преминуо у болници, а преноси Ројтерс.


На другом снимку виде се узнемирени чланови породице, који су тражили да сазнају вести о својим најближима.


Фернанда Гарсија (48) каже да је видела како се та група људи узнемирила након што им је особље у болници рекло да неће да објаве информације о пацијенту.


"Чланови породице су бесни јер су многи од њих тамо данима, без вести о рођацима", навела је она.
Гарсија је додала да је њен супруг преминуо у петак увече у болници након што је примљен са респираторним проблемима, а његово тело је достављено породици.
Екатепек је међу најгоре погођеним општинама корона вирусом у Мексику, са 407 потврђених случајева корона вируса и 28 преминулих.