Белгијски потпредседник владе и министар правде Коен Гинс имао је потешкоћа да намести маску на лице, а снимци на друштвеним мрежама постали су вирални.


​Током посете фабрици за шивање ручних израђених маски у Лувену, министар правде Коен Гинс желео је да покаже како се ставља маска и изабрао је једну са машницама, извештава РТБФ.


Али имао је мало потешкоћа и нашао се у борби са маском. Поставио је маску на чело, затим је наместио на очи, а кад је видео да му не иде најбоље, прокоментарисао је како су му уши превелике, што је изазвало смех присутних.


Гинс није једини функционер неумешан у стављању маске. Фадил Новалић, премијер Федерације Босне и Херцеговине отпаковао је маску, а потом је канапчиће које се стављају иза ушију – покушао да веже око врата.


Ни после другог покушаја није се снашао, па му је убрзо стигла помоћ од сарадника из кабинета.
Међутим, и после интервенције, маску намењену за покривање носа и уста је везао око врата.
И јужноафрички председник Сирил Рамафоса једно своје обраћање је завршио позивом људима да носе заштитне маске, а онда безуспешно демонстрирао како се она ставља.


Председник Рамафоса добро је поднео шале на свој рачун, а касније се на телевизији нашалио да ће да покрене емисију у којој ће подучавати људе како да правилно ставе маску.
rs.sputniknews.com