Француска: Први случај инфекције мачке корона вирусом

Танјуг

02. 05. 2020. у 16:39

Француска: Први случај инфекције мачке корона вирусом

EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

У Француској је забележен први случај инфекције мачке корона вирусом, коју је највероватније заразио власник

У Француској је забележен први случај инфекције мачке корона вирусом, коју је највероватније заразио власник, саопштио је париски Институт за ветерину (ЕНВА) који је раније препоручио да заражени власници држе физичко одстојање од кућних љубимаца, преноси Радио Слободна Европа.


ЕНВА, национална Агенција за санитарну безбедност хране, животне средине и здравља на раду и Институт Пастер регистровали су први случај мачке заражене корона вирусом у Француској, наводи се у саопштењу.


Институт за ветерину је на ширем подручју Париза тестирао десетак мачака чији су власници заражени. Једна од тих тестираних мачака је позитивна и има дисајне проблеме и проблеме са пробавом.


"Према садашњим научним сазнањима, мачке не могу баш лако да се заразе корона вирусом и када су им власници инфицирани", навео је институт и подсетио да су у свету четири мачке инфициране.


Многи истраживачи оцењују да за сада не постоји веза да су кућни љубимци могући преносиоци вируса на људе или друге животиње.


Међутим, препоручује се власницима љубимаца да их не пуштају напоље, како би животиње избегле контакте са другим особама и животињама. Такође се препоручује физичко растојање са кућним љубимцима, као и са људима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације