Колапс због пандемије: Моћни британски авио-превозник отпушта 12.000 радника

Танјуг

уторак, 28. 04. 2020. у 22:40

Колапс због пандемије: Моћни британски авио-превозник отпушта 12.000 радника

Фото: AP

Алекс Круз, извршни директор компаније Бритишервејз која запошљава 42.000 људи, саопштио је данас свим запосленима лоше вести
Због колапса авио саобраћаја услед пандемије вируса корона, руководство компаније Бритишервејз најавило је велика отпуштања, пише британски Гардијан.


Алекс Круз, извршни директор компаније Бритишервејз која запошљава 42.000 људи, обратио се данас свим запосленима и најавио да због пословне ситуације и опстанка компаније око 12.000 људи мора бити отпуштено.


Круз је предочио да Бритишервејз не може у недоглед да прима помоћ државе за запослене, већ мора да се прилагођава новом режиму редукованог пословања.


Круз је рекао да је обавестио и владу и синдикате о смањењу броја радника и најавио скоре консултације са запосленима и синдикатима.


Авио компаније широм света су суочене са највећим изазовом до сада због увођења забране путовања, али чак и када летови буду дозвољени на снази ће остати мере социјалне дистанце што ће и надаље угрожавати рентабилност пословања у грани авио саобраћаја.


Александар де Жиниак, директор ИАТЕ, међународе асоцијације авио превозника, прошле недеље је упозорио да се авио превозници у целом свету боре да опстану.