ДВА америчка војника нестала су у сиријској провинцији Деир Езор након напада на њихово возило близу нафтних поља Омар, јавили су сиријски државни медији.


- Двa припадника америчке војске нападнута су у понедељак у источној провинцији Деир Езор, и њихова судбина још није позната - открили су цивилни извори из Деир Езорa.

Извори су указали новинару САНА-е да су непознати нападачи напали “хамер” који је превозио америчке трупе док је путовао од нафтногпоља Ал-Омар до поља Ал-Танка где је пронађено возило потпуно уништено и спаљено.

Према изворима, судбина војника још увек није позната.

Раније овог месеца, официр америчке војске и два припадника Сиријских демократских снага (СДФ), подржаних од САД-а, убијени су у заседи коју су извршиле непознате особе у близини Ал-Васија у Деир Езору, наводи се у извештају новинске агенције САНА

Ово је трећи извештај ове врсте у последњих неколико недеља. Раније су САНА и други арапски медији тврдили да је неколико америчких трупа убијено у нападима неидентификованим пуцњима на североистоку Сирије и на источној обали Еуфрата. Сви ови извештаји остају непотврђени од стране Пентагона. Могуће је да су ови убијени „амерички војници“ били само приватни војни извођачи из САД-а. Дакле, Пентагон није дужан да пријављује ове жртве.

(pravda.rs)