Нису имали проблем са вирусом корона: Ови амерички милијардери током пандемије УВЕЋАЛИ су своје богатство за 10 одсто (ВИДЕО)

Танјуг

четвртак, 23. 04. 2020. у 22:12

Нису имали проблем са вирусом корона: Ови амерички милијардери током пандемије УВЕЋАЛИ су своје богатство за 10 одсто (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Процена богатства најбогатијих Американаца спроведена је у када се у тој земљи више од 26 милиона људи пријавило за надокнаду за незапослене

БОГАТСТВО америчких милијардера, међу којима су оснивач Амазона Џеф Безос и директор Тесле Илон Маск, повећало се током пандемије корона вируса за скоро 10 одсто, наводи се у извештају Института за политичке студије (ИПС) у Вашингтону.

У периоду између 1. јануара и 10. априла, богатство 34 најбогатије особе у САД порасло је за десетине милиона долара, наводи се у извештају.

Прочитајте још: Јелена је била негативна на вирус корона: Неколико сати касније превијала се од болова и УМРЛА НА КЛУПИ испред своје зграде (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Процена богатства најбогатијих Американаца спроведена је у када се у тој земљи више од 26 милиона људи пријавило за надокнаду за незапослене.

Док се економија у глобалу суочава са рецесијом, технологија и платформе као што је Зоом доживеле су процват због коришћења видео разговора и рада на даљину у време самоизолације, што је донело зараду власницима тих компанија, наводи Ројтерс.

Прочитајте још: Њен случај је за лекаре ПОТПУНА МИСТЕРИЈА: Бјанки је међу првима у Болоњи пронађен вирус корона – 56 дана касније и даље је ПОЗИТИВНА

Према ИПС-у, богатство осам од тих милијардера, међу којима су Безос, Маск и оснивач платформе за видео конференције Зоом Ерик Јуан, порасло је за милијарду долара.