БОЛНИЦА је толико претрпана пацијентима да медицинско особље немаа избора него их у једну собу стављају и по четворо иако је уобичајено да их није више од двоје. Због мањка простора болесници на респираторима леже у ходницима где се мешају с људима који су тек дошли да потраже помоћ из неког другог разлога.

Сестре су рекле да су виделе двоје људи који су умрли на креветима у ходнику, а људи је толико да оне једноставно не стигну све да збрину. Један пацијент је преминуо зато јер једноставно нико није имао времена доћи до њега како би видео да нема пулс. Другоме се откачио респиратор, али ни то нико није стигао да види, испричали су за Си-Ен-Ен.

Прочитајте још: "Са балкона сам гледала сахрану моја четири брата који су преминули од короне, моје породице више нема": Потресно сведочење Паоле којој је вирус разорио дом

Због неиздрживе ситуације седам сестара је у суботу увече одбило да настави да ради док им се хитно не пошаљу "појачања" у виду сестара из других болница.

Мичиген је по броју случајева заразевирусакорона трећа држава у САД. Пре мање од месец дана било их је око 300, а сад их је више од 20.000. Проблем за болницу Синај-Грејс је чињеница да се налази у близини неколико домова за старије којих је све више заражених и долазе по помоћ.

Прочитајте још: Откривен суперпреносилац у Чикагу,почело на сахрани

- Немамо избора. Стављамо болеснике где год стигнемо. У операционе сале, у ходнике и у све просторе које можемо да искористимо. Не знамо колико ћемо моћи још овако. Људи су нам на измаку снаге- рекао је директор болнице Брајан Тејлор.

Четверо запослених који су анонимно говорили за Си-Ен-Ен испричали су да по ходницима чују звукове узбуне са респиратора, али једноставно не стижу да обиђу све болеснике.

- Пацијенте који су у јако тешком стању и који имају видне симптоме вируса корона ни не покушавамо да оживљавамо јер су у превише лошем стању и ризик од заразе је велики -испричали су они.

- Болница изгледа као ратна зона. Пацијенти су свуда, опрема такође. Влада хаос, лекари и сестре трче уоколо, апарати пиште. Страшно -рекао је један човек запослен у хитној служби.

(Индекс)