У НОЋИ 8. априла власти су отвориле путеве који воде из града и дозволиле људима да напусте град аутомобилом.

Вухан је од 23. јануара био практично изолован од спољног света због епидемије вируса корона. Саобраћај са градом потпуно је обустављен, укључујући метро, аутобусе, трајекте. Аутобуском и воденом саобраћају није био дозвољен улазак у град, нису радили аеродром и железничке станице, а становницима града било је забрањено да га напуштају без посебног одобрења.

Прочитајте још: "Црвена зона" у Риму: Војска изоловала блок насељен мигрантима због короне

Од 28. марта у Вухану је поново прорадио железнички саобраћај за улазак у град, а од 8. априла такође ће бити отворен за излазак, а делимично ће бити обновљен и ваздушни саобраћај.

Раније су власти провинције Хубеј саопштиле да се планира да карантин у граду буде укинут 8. априла и да ће становници Вухана моћи да га напусте под условом да су здрави и не представљају претњу за друге.

ПАНДЕМИЈА ВИРУСА КОРОНА

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара да је узрочник вирус корона САРС-ЦоВ-2 (патоген КОВИД-19).

Прочитајте још:Једна европска земља могла би да има ТРИ ПУТА више мртвих од Италије: Научници предвиђају ЦРНИ БИЛАНС на нашем континенту

Светска здравствена организација 11. марта прогласила је епидемију новог вируса корона за пандемију. Према последњим подацима, у свету је регистровано више од 1,3 милиона случајева оболелих од вируса корона, од којих је преминуло више од 79 хиљада.