Путинов први човек открива: Ево како ће ИЗГЛЕДАТИ СВЕТ после вируса корона

Novosti Online

06. 04. 2020. у 16:31

Путинов први човек открива: Ево како ће ИЗГЛЕДАТИ СВЕТ после вируса корона

Фото: AP photo

Повећана производња нафте свешће је на минимум у погледу цене, "што не користи било којој земљи", рекао је портпарол руског председника

- Очекујемо глобалну економску кризу у блиској будућности, рекао је портпарол Кремља у недељу, 5. априла, у емисији на руској телевизији, где је такође говорио о повећању производње нафте и ставу Русије о тој теми.

Предстојећа светска економска криза и цене нафте главна су тема портпарола Кремља Дмитрија Пескова. Према његовим речима, пандемију вируса корона пратиће економска криза и било би боље сарађивати са другим земљама.

Прочитајте још: Вирус корона је куга глобализације, дух заједништва стављен је у фиоку: Вили Вимер, угледни немачки политичар за "Новости" о пандемији и њеним ефектима

Повећана производња нафте свешће је на минимум у погледу цене, „што не користи било којој земљи“, рекао је портпарол руског председника.

- Наравно да сада видимо да су наши саудијски партнери примењивали невиђена снижења цена и невиђена повећања производње. То је довело до чињенице да ће се ускоро све светске залихе нафте напунити. Цистерне се више не користе за транспорт нафте, већ као плутајући депои. То ће изазвати минималну цену нафте, што не користи ниједној земљи - рекао је Дмитриј Песков за Русиа-1.

Са своје стране, Русија је одлучна да конструктивно преговара о нафти и не види алтернативу, рекао је портпарол.

Прочитајте још: Недостатак европске емпатије не јењава: Ништа од УКИДАЊА САНКЦИЈА Русији, упркос пандемији.

- Русија се није залагала за кршење ОПЕЦ +. Председник Путин и Русија углавном су склони конструктивном преговарачком процесу који је кључан за стабилизацију глобалног енергетског тржишта- наставља портпарол Кремља.

Владимир Путин је 3. априла одржао састанак о глобалном тржишту нафте, током којег је изјавио да је Русија спремна да сарађује са својим партнерима из ОПЕЦ-а и САД на проналажењу обострано прихватљивог решења за цене нафте.

Глобална криза, изазвана између осталог пандемијом вируса корона, "настаће", а напори за њену координацију требају да координирају напоре многих земаља, рекао је Дмитриј Песков.

Речи Дмитрија Пескова "између осталог" јасно дају до знања да већ постоји већ економска криза коју ће погоршати корона криза.


(Логично.цом)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације