Старија жена из Њу Орлеанса која је одлучила да се не опрости од мужа на самрти да не би трошила маске и заштино одело преко потребно здравственим радницима, довела је до суза мединицинску сестру Блер Гуидри која је причу пренела локалнм медијима.


"Било је тако несебично и потресно то што је у тешком тренутку мислила на све који раде у болници и боре се живот сваког пацијента", рекла је Гуидри за Тудеј.ком који преноси и тешку одлуку сестре из шок собе из болнице у Тексасу да трогодишњу ћерку остави код пријатеља, на не зна се колико дуго.


Сестра из Њу Орлеанса, града на делти Мисисипија, у коме је смртност по глави становника дупло виша него у Њујорку, каже да је жена чији је супруг био на самрти, била свесна да медицинско особље нема довољно заштине опреме.


"Знала је да ће ако би ушла у собу да се опрости од свог супруга морати да потроси једну маску и једно заштино одело", каже Гуидри, а Тодаy подсећа на недостатак заштине опреме у Њујорку и слике сестара из чувне болнице Маунт Синај обучених у кесе за смеће, које су обишле не само САД већ и свет.


Сестра Гуидри рекла је да су сви здравствени радници у здравственом центру у коме ради од 2016, "врло, врло заштићени", али да ипак морају више пута да користе једну маску и једно заштино одело.


Док стопа смртности у Њу Орлеансу расте, Гуидри је рекла да доживљава нови ниво емоционалне исцрпљености јер се сусреће са јако великом стопом смртности, и то изненадне.


Тyдејпреноси и причу Дејвон и Џејсона, сестре и ватрогасца из Тексаса који су се одлучили да ћерку пошаљу код пријатеља јер су они у свакодневном конакту са коронавирусом и знају колико су потребни заједници која се бори са епидемијом.


Размишљање о том проблему уз реченицу да ниједног здравственог радника, макар радио годинама на интензивној нези, ниједна ситуација, ниједна школа није могла да припреми на овако нешто, Дејвон је поделила на фејсбуку.


Пост је постао виралан, са вишеод 147.000 лајкова и 76.000 коментара.