ДЕЈАН Витић (40) из Јагодине један је од многобројних људи из наше земље који су након затварања граница остали условно речено заробљени у Немачкој, где се налази на привременом раду.

Он за Новости каже да више брине за жену и децу код куће него за сопствено здравље, јер евидентна и позната „немачка дисциплина“ му лечи страх.

Он ради у малом граду Бад Шенборн, у близини Штудгарта. Са још пар колега из Хрватске пандемија их је затекла у овом граду где раде на градилишту.

Како време пролази посао је све неизвеснији, али са друге стране не постоји могућност да се врате у своје државе.

Витић каже да је у сталном контакту са породицом и пријатељима и да стално праве паралелу између Србије и Немачке.

- Нема конкретних забрана ни полицијског часа. Углавном су забрањена окупљања, више од две особе не могу се видети на једном месту, чак и током шетње. Прича се да је казна за овај прекршај 3000 евра – прича Витић.

Ипак, како каже, Немцима не треба понављати. Ово иначе врло атрактивно место за одмор и рекреацију ових дана подсећа на град духова. На улици готово да нема људи, паркови су празни, а и у продавницама нема гужви.

- Раде банке и продавнице, ресторани, кафићи и хотели не раде. Нема полицијског часа, али је увече немогуће видети људе на улици. Ми смо редуковали посао на градилишту, али је питање тренутка када ће и то стати – каже овај Јагодинац.

Он на крају каже да се нада да ће се све ово завршити и да ће моћи што пре да загрли своју породицу, коју није желео ни једног тренутка да угрози тако што би се по сваку цену вратио у Србију.