НЕМАЧКА КАНЦЕЛАРКА Ангела Меркел изашла је из самоизолације и вратила се својим дужностима након што су тестови на вирус корона неколико пута били негативни, саопштио је њен портпарол.

Меркел је била у самоизолацији и радила од куће након што ју је 20. марта вакцинисао лекар за кога се касније испоставило да је заражен корона вирусом, наводи Ројтерс.

Прочитајте још: Америка је пред потпуном АПОКАЛИПСОМ: Нема чак ни сандука, Пентагон купује 100.000 МРТВАЧКИХ КЕСА за тела жртава вируса корона

Како су тада пренели светски медији, одмах након конференције на којој је саопштила одлуку о увођењу оштријих мера заштите у склопу спречавања ширења заразе вирусом Ковид-19, Меркел је обавештена да је у петак била у контакту са доктором који је касније тестиран позитивно на вирус корона.

Прочитајте још: Гаража у Барселони постала НАЈВЕЋА МРТВАЧНИЦА у Европи, а већ планирају да је прошире: Тешко да је ико могао да замисли овакав призор у Шпанији (ФОТО)

Наиме, тај доктор јој је тада дао вакцину против пнеумокока.

- Канцеларка је одмах одлучила да се повуче у кућни карантин. Биће тестирана редовно у предстојећим данима, а своје државничке обавезе ће у међувремену обављати од куће - рекао је тада њен портпарол.