ПЕНТАГОН купује 100.000 пластичних кеса у које ће се стављати тела Американца који су изгубили битку са вирусом корона. Те кесе, познате под именом мртвачке, војска користи за посмртне остатаке војника страдалих у борбама, преноси "Њујорк Дејли Њувс".

Оне ће стићи преко Савезне агеције за управљање кризним ситауцијама која је Њујорку већ, с обзиром на величину проблема, обезбедила више дестина камиона-хладањача за одлагање тела преминулих, којих је из дана у дан све више.

Прочитајте још: "Људи падају као муве, ни 11. септембар није упоредив са овим": Како је Њујорк - град који никада не спава, постао место замрзнуто у језивом тренутку (ФОТО)

Широм САД заражено је више од 249,559 људи, а умрло их је 6,047. Од тог броја само у Њујорку позитивних је 51.809. До сада су у том граду умрле 1.562 особе.

Ситуација је алармантна на свим пољима, болнице су претрпане, мртвачнице такође, мањак респиратора ће постати озбиљан проблем за шест дана.

Недостају и медицински радници, иако свакодневно авионима долазе из свих крајева САД, нема довољно ни зашите опреме. Због свега тога медији цитирају једног од лекара који у име свих каже да се када одлазе на посао осећају "као овце пред клање".

Прочитајте још: Стравичан снимак из Америке: Мртве у ЏАКОВИМА држе по ходницима, мртвачнице пуне (ВИДЕО)

У граду у коме је хоспитализовано више од 10.000 људи, једина празна болница је, ако се изузме 20 примљених пацијената, она на војном броду "Конфорт" усидреном на Менхетну, а који између осталог има 1.000 кревета и 12 операционих сала.

Кажу да смештај пацијената, а то би требало да буду они који нису позитивни на вирус корона а потребна им је хитна медицинска помоћ, додатно отежава чињеница да болесног није једноставно довести колима хитне помоћи на брод усидрен код кипа Слободе.