Преко пута мог стана могле би бити хиљаде тела. Сама помисао на то ме чини депресивним, рекао је становник источног Лондона о привременој мртвачници коју су почели да граде у понедељак.

На месту близу Манор Парка, где су били фудбалски терени, све је ограђено. Како пише „Дејли Мирор”, ради се привремена мртвачница за преминуле од вируса корона, где ће их сместити док се не осигурају сахране и кремирања.

Прочитајте још: Ако човеку стане срце, не возите га на реанимацију у болницу: Њујорк увео ново ЈЕЗИВО ПРАВИЛО за лекаре


Привремена мртвачница је величине, барем два фудбалска терена! Само који километар даље је нова лондонска болница за пацијенте са вирусом корона, а у близини су и гробље и крематоријум. Све би требало бити готово за неколико недеља. Становници у непосредној близини места где се гради сазнали су за то након писма Роксане Фиаз, челнице лондонске четврти Њухем.

- Знамо да вирус корона убија, умрло је готово 1800 Британаца и знамо да ће тај број расти - написала је Фиаз.

Становници су, логично, уплашени. Будили су се са погледом на фудбалске травњаке, а сад ће тамо бити тела. Страхују и да ће бити изложени зарази, обзиром на хиљаде лешева које ће бити у непосредној близини њихових домова.

- Тек кад сам добио писмо, сазнао сам шта граде - рекао је за Мирор становник те четврти ЏоКленси (68), и додао да је на почетку градње питао раднике што ће тамо бити, али да су му рекли само да је нешто повезано са вирусом корона. Стање у Великој Британији је сваким даном све лошије. Број заражених је близу 30 хиљада, умрло је већ 2.300 људи.

(24sata.hr)