Руски лекари који су стигли у Ломбаридју како би помогли Италијанима у лечењу пацијената заражених коронавирусом утврдили су неколико, како руски медији преносе, "чудних смрти" међу пацијентима зараженим вирусом КОВИД-19

Наиме, тим руских епидемиолога је у болници у граду Комо забележио неколико случајева у којима су људи којима је дијагностификована инфекција вирусом корона једноставно заспали и више се нису пробудили!

Да ствар буде још чуднија, то су били пацијенти који су имали веома благе симптоме заразе и уопште нису били животно угожени, преносе РИА Новости.

Најмање пет таквих "чудних" смрти идентификовао је добровољачки тим руских лекара, али се детаљи не наводе.

Подсетимо, Русија је послала 15 авиона помоћи Италији, пре свега, у медицинској опреми, а специјални тимови од око 100 руских епидемиолога и специјалиста за санитарну заштиту помаже италијанским властима и лекарима у борби против заразе.

Руски војни епидемиолошки тимови, заједно са италијанским војним санитарцима извршили су потпуну санитарну заштиту и дезинфекцију 17 домова за старе у градовима Ломбардије где је ситуација најкритичнија.

(informer.rs)