У свету је у овом тренутку 700.000 људи заражених корона вирусом, међу којима је веома мали број политичара и јавних личности.

Да ли је корона селективна, односно да ли социјалне разлике и у пандемијама играју значајну улогу, или познати, као што каже српски музичар Ðорђе Давид, нису спремни да ту информацију поделе у јавности, или све то заједно?

Тек, мало је оних који су сами саопштили да су зрртва короне.

У србији је то међу првима сама поделила са јавношћу драмска списатељица Биљана Србљановић.

Заражени корона вирусом су и држави серетар у Министарству аштите животне средине Бранислав Блажић, као и потпредседник Народне странке и бивши начелник Генералштаба Војске Србије Здравко Понош, а та информација је медијима потврђена у Министарству, односно странци.

Један од оболелих је И српски музичар Ђорђе Давид, који је пренео како је то изгледало, пре него што је доспео у Инфектолошку клинику, а тврди да на српској естради има много више заражених, али да то крију, као да је реч о срамоти.

Међу више од 700 заражених регистрованих до данас у Хрватској је И градоначелник Солина Далибор Нинчевић, који је информацију о томе поделио на свом фејсбук профилу.

Међу оболелима од невидљивог вируса је И министар за европске послове И интеграције Републике Српске Златан Клокић.

А у свету су то британски премијер Борис Дзонсон, принц Чарлс, Софи Трудо, супруга канадског ремијера, која се, како је саопштено, у међувремену и опоравила.

Глумац Том Хенкс И његова супруга, први су холивудски брачни пар који је саопштио да је заражен короном И да су у карантину у Аустралији, где је он снимао филм.

Прочитајте још: Ђорђе Давид завршио у болници због тешке упале плућа: Чека резултат на корону

Спортиста Руди Гобер (27) центар тима „Јута џез“, такође је позитиван на корона вирус.

Почетком марта објављено је да корона вирусом заражен потпредседник Ирана Ешак Јахангири И још неколико званичника И посланика те земље.