Корона оборила сателите: Сателитски телеком оператор OneWeb поднео захтев за стечај

Танјуг

29. 03. 2020. у 22:18

Корона оборила сателите: Сателитски телеком оператор OneWeb поднео захтев за стечај

Фото Oneweb

Британски сателитски телекомуникациони оператор OneWeb саопштио је данас да је у САД поднео захтев за заштиту од банкрота

Британски сателитски телекомуникациони оператор OneWeb саопштио је данас да је у САД поднео захтев за заштиту од банкрота по основу Поглавља 11, како би наставио да тражи купца за свој бизнис, као и да је смањио радну снагу због епидемије вируса корона.


OneWeb је у преговорима о такозваном финансирању дужника који поседује властиту имовину (debtor-in-possession financing), што би, ако суд да одобрење, подржало текуће пословање компаније, наводи се у саопштењу те фирме, без прецизирања колико је радних места угашено, преноси Ројтерс.


Финансирање дужника који има властиту имовину, а на коју законско право полажу повериоци по основу залога или других врста колатерала, подразумева да се компанији дозволи коришћење или продаја те имовине за пословне активности.


OneWeb је такође саопштио да је у преговорима о финансирању од почетка године, али да је тај процес застао због финансијских утицаја епидемије вируса корона.

"Наша тренутна ситуација је последица утицаја кризе епидемије вируса Цовид-19 на привреду", изјавио је главни извршни директор Адријан Стекел.


Овај сателитски оператер је проценио вредност своје имовине у распону од једне до 10 милијарди долара, а у истом распону се крећу и његови дугови, наводи се у поднеску достављеном америчком Стечајном суду за јужни округ Њујорка.


Фирма је почетком фебруара лансирала 74 сателита, укључујући 34 са космодрома Бајконур у Казахстану, како би омогућила брзи интернет приступ путем сателитске телекомуникацје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације