Авион немачких ваздушних снага слетео је у Бергамо на северу Италије рано јутрос и требао би се вратити у Келн након што је примио италијанске пацијенте, који ће се лечити у разним болницама у регији.

Неколико влада немачких савезних покрајина понудило је да прими пацијенте оболеле од корона вируса из Италије. Неки од њих су већ стигли. Немачка је такође преузела неке пацијенте из тешко погођене источне Француске.

Немачка има велики број случајева заразе корона вирусом, чак 53.340, али и релативно ниску стопу смртности у односу на италијанску. До сада је у Немачкој преминуло 399 људи, а њен здравствени систем још увек није претрпан пацијентима који су у тешком здравственом стању.

Светска здравствена организација (WHO) 11. марта је због ширења корона вируса прогласила “глобалну пандемију“.

Такође, WHO је уз Европу новим епицентром пандемије корона вируса, који се први пут појавио крајем прошле године у кинеском граду Вухану, прогласио и америчку државу Њујорк. Од КОВИД-19 у свету је умрло више од 28.700 људи, а потврђено је преко 615.000 случајева заразе корона вирусом у више од 175 земаља, показују подаци америчког Универзитета Johns Hopkins.

До сада се опоравило више од 135.000 људи.