Који је сценарио за Русију? Како се највећа словенска земља бори против короне

Б. Влаховић

26. 03. 2020. у 23:43

Који је сценарио за Русију? Како се највећа словенска земља бори против короне

Фото Танјуг / АП / Chinatopix

У болнице ће се смештати особе који имају теже симптоме и пате од хроничних болести
МОСКВА: ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА


Забрањен је излазак на улице у Москви и Подмосковљу особама старијим од 65 година. Одељење заштите здравља Москве одобрило је да се особе старије од 65 година као и труднице који имају лакше симптоме могу лечити у сопственим домовима. У болнице ће се смештати особе који имају теже симптоме и пате од хроничних болести.


У Русији се затварају клубови за забаву као и сви биоскопи.


Главни лекар болнице Комунарка Денис Проценко објаснио је да су могућа два сценарија развоја ситуације са коронавирусом у Русији. Први сценарио је лош и назвали су га "Италијански", а други "Кинески" или "Корејски" у којем је вирус релативно брзо побеђен. Доктор Проценко сматра да се за сваки случај треба припремати за гори, Италијански сценарио, када ће борба са вирусом бити дуга и мукотрпна.


А руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов је изјавио да обични Американци треба да знају да је Русија спремна да им помогне у борби против корона вируса, као што је предлагала помоћ и када су били пожари у Калифорнији. Антонов је назвао садашњу пандемију опасношћу за цели свет. Због тога све земље треба да се удруже у борби против те опасности.


Компанија Фолксваген је саопштила да ће ускоро затворити фабрику у Калушкој области као и у Нижњем Новгороду јер немају довољно резервних делова. Такође је саопштено да ће и Пежо привремено прекинути производњу у Русији у Калушкој области.МОГУЋЕ ОДЛАГАЊЕ ПАРАДЕ


Због садашње ситуације са коронавирусом руководство Русије размишља треба ли организовати или не Параду победе 9. маја. Са једне стране постоји жеља да се ода поштовање жртвама у борби против фашизма, а са друге стране се води брига за здравље грађана, објаснио је Дмитриј Песков, Путинов прес секретар. Дефинитивна одлука још није донета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Синај

27.03.2020. 03:11

Руси пазите се коронавируса са Пољске границе.