Вирус у Италији у нескладу са предвиђањима: Корона и даље “галопира” у Ломбардији

Novosti online / Милица Остојић

26. 03. 2020. у 19:23

Вирус у Италији у нескладу са предвиђањима: Корона и даље “галопира” у Ломбардији

Фото Танјуг-АП

У Ломбардији се епидемија развија мимо свих предвиђања, и данас је забележен нагли пораст броја заражених у односу на јучерашњи дан. У старачким домовима умиру станари, остали су изоловани без одговарајуће неге

РИМ - ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА


Из Ломбардије председник региона Атилио Фонтана током читавог поподнева саопштава да се тамо догађа нешто изван сваког разумевања и предвиђања, региструје се нагли пораст заражених у односу на јучерашњи дан када је забележено 723 нова сучаја, а који се попео само у једном дану за 1.600 нових.


Устарачком дому на периферији Милана од 4. марта преминуло је 59 старих особа, у њему се налази још њих 91, који су затворени и изоловани и не зна се да ли су заражени или не. Из Рима стижу сличне вести, да је у старачким домовима велики број преминулих и заражених, а да за њих нема одговарајуће контроле и здравствене помоћи.


У једном дану, од 31 смртног случаја међу лекарима у Италији стигло се до 39, највише међу њима у почетку то су били лекари опште праксе не знајући да примају заражене грађане на преглед, али умиру и специјалисти, лекари са искуством, очигледно у недостатку адекватних заштитних мера и опреме у болничким просторима.


Од вечерас креће конкурс за пријем 500 нових медицинских сестара које ће моћи да замене на послу оне које и преко граница издржљивости..


Једна позитивна вест стиже из Цивилне заштите, шеф оделења Цивилне заштите Анђело Борели, за којег је јуче објављено да је позитиван на корона вирус јер је имао температуру, данас се сазнаје да није позитиван и да се сутра враћа на свој уобичајени посао.


Из Центра Цивилне заштите стигли су подаци о стању у Италији, тренутниброј заражених у Италији је62.013, што је више од јучерашњег броја за 1.000 случајева а укупни пораст износи 4.492, број преминулих је за 662 више, што је незнатно мање од јучерашњег броја, а укупно износи 8.165, број оних који су прездравили је 10.361, за 1.000 више него јуче.


Ломбардија и даље завијена у црно, 22.189 заражених, готово 1.600 више него јуче, и број преминулих је нешто увећан, данас је нових 387 и нешто је мањи број оних који су прездравили. Укупан број заражених у Италији од почетка корона вируса износи 80.539.


Једна од ретких позитивних вести стигла је из Цивилне заштите: шеф одељења Анђело Борели, за кога је јуче објављено да има температуру, сазнао је да ипак није позитиван на вирус и да се сутра враћа на свој редовни посао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације