У Британији се очекује експлозија заражених короном: Отвара се привремена пољска болница с 4.000 кревета, спремају се и мртвачнице

Novosti Online

четвртак, 26. 03. 2020. у 18:25

У Британији се очекује експлозија заражених короном: Отвара се привремена пољска болница с 4.000 кревета, спремају се и мртвачнице

Фото ЕПА

Лондонске државне болнице суочене су са "сталним цунамијем" озбиљно оболелих од новог корона вируса, рекао је један здравствени званичник Крис Хопсон
Лондонске државне болнице суочене су са "сталним цунамијем" озбиљно оболелих од новог корона вируса, рекао је један здравствени званичник Крис Хопсон.

Он је додао да се болнице истовремено носе са великим бројем зараженог медицинског особља.

Пошто су знатно повећале капацитет пријема у интензивној нези последњих недеља, болнице у Лондону треба да се суоче са "експлозијом" броја тешко оболелих пацијената, са својеврсним "сталним цунамијем", рекао је Крис Хопсон.

Медицинског особља зараженог корона вирусом негде је 30 и 40 одсто, а на неким местима чак и 50 одсто, рекао је Хопсон и додао да се говори о стопама боловања међу лекарима "без преседана".

По билансу од среде, у Великој Британији је умрло 463 особе од новог корона вируса а 9.529 људи је заражено.

Научник Нил Фергусон, који саветује Владу о поступању током пандемије, рекао је за ББЦ да се надају да ће можда за три недеље мере почети да "равнају кривуљу" броја заражених, која засад и даље нагло расте.

Влада је поручила 10.000 респиратора од фирме Дајсон, која производи усисиваче.

Фото ЕПА

Да би помогло здравству, пријавило се 560.000 грађана - добровољаца.
Импровизована болница са 4.000 кревета и две мртвачнице

Због погоршања ситуације, влада је наложила општу изолацију и објавила да се идуће недеље отвара привремена пољска болница с 4.000 кревета у конференцијском центру у Лондону.У току су радови да се "Ексел центар" претвори у импровизовану болницу.

Фото ЕПА


Један од радника објавио је снимак на коме се види километар дуг ходник.

"Нисам озбиљно схватао овај вирус док нисам видео величину овог простора", рекао је он и апеловао на суграђане да, уколико не схватају озбиљно корон авирус, то почну да раде, јер се Британци очигледно спремају за високу стопу смртности.

Планирано је да у оквиру комплекса буду и две мртвачнице.

По медијима, чак десетине таквих привремених објеката би могле да буду постављене широм Велике Британије. Циљ је да се избегне "италијански сценарио" са опхрваним болницама, што се одражава у расту броја умрлих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Perap

26.03.2020. 18:37

Nisu očekivali da će im se virus, koji su napravili za kinesko tržište, tako brzo vratiti.

Miso.Pec

26.03.2020. 20:54

A štaje sa BBC još se nisu ugasili,gdesu njihove laži sad koje su večito izmišljali protiv Srpskog naroda.