Пети случај короне у Ватикану: Заражен и папин комшија

Милица Остојић

четвртак, 26. 03. 2020. у 17:32

Пети случај короне у Ватикану: Заражен и папин комшија

Фото Танјуг-АП

Један великодостојник Ватикана позитиван је на корона вирус и смештен је у болницу, али није у последње време био у контакту са папом, тако да поглавар Католичке цркве није заражен

РИМ - ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА


Један великодостојник који станује у Кући Света Марта у Ватикану, где обитава и папа Фрања,позитиван је на корона вирус, због чега је и папа подвргут тесту и резултат је негативан.


У читавој згради предузете су превентивне ванредне мере по протоколу, они који станују у њој су тестирани. Заражени није био у последње време у контакту са папом, радио је у Државном секретаријату, пребачен је у болницу „Ђемели“ у Риму.


У четири претходна случаја, особе које нису становале у истој згради биле су стављене у изолацију из безбедносних разлога пре него што се и дијагностификовала зараза корона вирусом, од тада је већ прошло 14 дана, а сада су на лечењу у италијанским болничким структурама или у месту становања.


Папа из разлога обазривости не једе више у заједничкој мензи Куће Света Марта како је то радио уобичајено, већ у својој соби 201 на другом спрату зграде.


Од данас је стављено на минимум и штампање папиног дневног листа „Осерваторе Романо“ , штампаће се само десет примерака, за папу, за бившег папу Бенедикта 16. и људе Државног Секретаријата, у циљу редуковања персонала у ватиканској штампарији, саопштава директор Одељењаза ватиканску штампу Матео Бруни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације