Колики је недостатак медицинске опреме у САД показује и слика која је објављена на твитеру на којој медицинске сестре у чувеној њујоршкој болници Маунт Синај “позирају” обучене у кесе за ђубре!

У посту који је објављен каже се да је “управо преминуо шеф болничарки од вируса корона” и да се медицинске сестре немају довољно заштитне опреме.- Нема више мантила у целој болници, нема више маски, оно што је обезбеђено недовољно је да покрије овакву кризу - стоји у опису фотографије, испод које се позивају људи да донирају опрему.


У међувремену, запослени у болници окривили су недостатак средстава за лечење за смрт једног њиховог менаџера, који је примљен 17. марта у болницу јер је заражен коронавирусом, а умро је у уторак увече.


- Он то није заслужио. Био је спреман да помогне свима у овој борби. Болница треба да буде одговорна, болница га је убила - рекла је једна медицинска сестра.
Његова сестра Мариа навела је да је Кели био здрав, али да је имао астму, као и да су сви веровали да ће се извући, али се то није десило. Она је нагласила да је сигурна да се њен брат заразио у болници.


Медицинске сестре описале су да проблеме са залихама имају већ око годину дана, а да је сада стигла до тачке да морају сами да се сналазе.


- Али када су почели да стижу пацијенти са вирусом корона, ствари су постале критичне - рекла је она. Како преноси "Њујорк пост", сестре су у овом болници најпре биле принуђене да користе исту опрему са зараженим и незараженим пацијентима, а када ју је потпуно понестало, морали су да носе кесе за смеће како би зауставили ширење заразе. Сестре су рекле и да су различити предмети, као што су маске, марамице и средства за чишћење руку почели да нестају ноћу.Са друге стране, портпарол болнице негирао је тврдње да немају одговарајућу опрему.