У САД-у је 68-годишњи мушкарац преминуо након што је у себе унео фосфат хлорикина после речи председника Доналда Трампа да се практично ради о леку против вируса корона.

Прочитајте још: Непријатно изненађење за Трампа: Лекарка му рекла да је имала грозницу, он устукнуо пар корака

Супруга преминулог је такође узела лек и обоје су морали да затраже медицинску помоћ пола сата након тога. Она је тренутно у критичком стању. Још није познато је ли хлорикин узрок мушкарчеве смрти.

Хлорикин се користи у борби против маларије, али још нема довољно доказа да помаже у борби против коронавируса. Упркос томе, Трамп је изјавио како је Управа за контролу прехрамбених и фармацеутских производа (ФДА) одобрила лечење вируса корона  хлорикином што није било истинито. ФДА је негирао његове тврдње.

"Трамп и његови пријатељи су говорили да је узимање сигурно. Људи, не узимајте ништа, не верујте председнику и његовим људима, јавите се доктору. Едукујте се. Ја се осећам да ми је срце мртво и да ће такво остати. Попут мог супруга. Он је имао 68 година. Нисмо имали никаквих проблема с хроничним болестима. Били смо здрави", рекла је удовица у разговору за НБЦ.

САД су брзо стигле до трећег места на свету по броју заражених од вируса корона с 46.145 заражених, док је 582 људи до сада умрло.

(index.hr)