Немачка канцеларка из кућног карантина поручује: Молим вас, учините заједнички напор срцем, из љубави према свом народу

И.С.

22. 03. 2020. у 22:29

Немачка канцеларка из кућног карантина поручује: Молим вас, учините заједнички напор срцем, из љубави према свом народу

AP Photo

Мере које уводимо, биће на снази најмање две недеље – изјавила Меркел. Биће у изолацији најмање две недеље
НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел, од недеље вече је у кућном карантину, због тога што је била у контакту са особом оболелом од корона вируса. Пошто је претходно одржала конференцију за медије и обратила се нацији, шефица владе у Берлину повукла се у изолацију.

Како је објавио портпарол владе Штефен Зајберт, Меркелова је у петак била у контакту са лекаром, који је у међувремену добио налаз да је позитиван на вирус. Због тога су и консултације између канцеларке и покрајинских премијера јуче биле телефонске, а тако ће бити и наредних недеља.

Меркелова је обнародовала нове, још ригорозније мере у настојању да се колико толико сузбије налет корона вируса који све јаче стеже Немачку. Према подацима Института Роберт Кох, од недеље поподне, заражено је 18.610 Немаца, готово две хиљаде више него првог дана минулог викенда. Умрло је 55 особа.

ВАКЦИНА НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел је са лекаром зараженим корона вирусом дошла у контакт зато што ју је он вакцинисао. Како пише британски „Би-Би-Си“, о чему у недељу вече нису извештавали немачки медији, у питању је била вакцина против пнеумокока, упале плућа изазване бактеријом.

Од понедељка ће, зато, дозвољено само појединцима да ходају улицама, изузетно, то могу чинити две особе, али никако више људи, који не припадају истој породици. Ове мере донела је федерална држава у сагласности са свим покрајинама. Из правила о броју окупљених изузети су чланови једне породице, који се и надаље могу кретати заједно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Немачка канцеларка у карантину: Меркелова у изолацији после контакта са зараженим доктором!

Велики градови, међу којима је први Фрајбург, практично су се „зацементирали“ нема уласка нити изласка из њих. У многим савезним покрајинама, забрањено је кретање по парковима и зеленим површинама, а катанац је стављен и на дечја игралишта.

Контакт се ограничава на укућане, а на отвореном треба држати растојање од 1,5 метар, по могућности два метра.

- Молим вас, учините сада заједнички напор – апеловала је синоћ канцеларка на своје сународнике. – Учините тај напор срцем, из љубави према свом народу. - Мере које уводимо, биће на снази најмање две недеље, али већ сада објасните сами себи да могу да потрају и много дуже.

Меркелова је најавила строге казне за све који се огреше о прописано. Неће бити изузетака, обећала је.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)