Амерички председник Доналд Трамп оптужио је извештача НБЦ њуза да је “ужасан новинар” након што га је на конференцији за новинаре у Белој кући питао која је његова порука Американцима који су уплашени због вируса корона.


Трампов вербални напад на новинара Питера Александера је уследио након што га је упитао да ли даје лажну наду Американцима промовишући недоказане лекове за вирус корона.


На питање Александера шта би поручио Американцима који су уплашени, Трамп је, вртећи главом, одбрусио: “Мислим да сте ви ужасан новинар. То кажем”, преноси ЦНН.


Амерички председника је с огорчењем рекао Александеру да је упутио “грозно питање” и оптужио га за сензационализам.


“Дозволите да вам кажем нешто. То је стварно лоше извештавање. Треба са се вратите извештавању уместо што се бавите сензационализмом”, рекао је Трамп и додао: “Много нам је теже да се ујединимо ако имамо непоштене новинаре”.


Александер је у саопштењу објаснио да је покушавао да пружи председнику прилику “да охрабри Американце, моју породицу и комшије и моју заједницу, као и мноштво јуди који седе код куће”.


“То је била прилика да упути позитивну или охрабрујућу поруку. Видели сте какав је био одговор председника”, написао је Александер.


Додао је да је суштина у томе што је реч о председнику чија су животна искуства веома различита од већине људи широм САД.


“Он није особа која се брине за финансије или која је забринута за своју будућност или се брине где да нађе новац за рачуне или станарину. Уместо да искористи прилику да охрабри Амриканце у вези с тим како би сада требало да се осећају, председник ме је напао”, навео је Александер.