Америка и НАТО ускоро шаљу оружје у свемир

NovostiOnline

среда, 04. 03. 2020. у 19:29

Америка и НАТО ускоро шаљу оружје у свемир

Фото Depositphotos

Москва сматра да може да се догоди да САД и њихови НАТО савезници ускоро пошаљу оружје у свемир, а то је веома опасан сценарио
Москва сматра да може да се догоди да САД и њихови НАТО савезници ускоро пошаљу оружје у свемир, а то је веома опасан сценарио, изјавио је шеф одељења за питање неширења и контроле наоружања при Министарству иностраних послова Русије Владимир Јермаков.

„Није искључено да ћемо у најскоријој будућности постати сведоци појаве у космосу оружаних компоненти америчког потенцијала, а можда и осталих чланица НАТО, које су амерички савезници, а то представља велику претњу. Ми ћемо, с наше стране, и даље чинити све да то спречимо”, истакао је Јермаков.

Претходно је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио да Москва позива западне државе да разраде заједнички прихватљиве мере, које би спречиле оружане сукобе у космосу.

Крајем прошле године, амерички председник Доналд Трамп је објавио о стварању Свемирских снага, а генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је говорио о плановима да се космос призна као нова оперативна сфера Алијансе.

Истовремено, како уверава Столтенберг, НАТО не планира да тамо распореди своје наоружање.rs.sputniknews.com