РИМ - од специјалног извештача "Новости"

У ИТАЛИЈИ је потврђено да је до сада број заражених особа 424, 12 преминулих, осам заражене деце и малолетника, а нови случајеви су евидентирани и у регионима Кампанија (у Напуљу три особе), један у Абруцу, један у региону Марке.

Како се наводи, сви су повезани боравцима или непосредним контактима са особама из жаришта ове епидемије, Ломбардијом и Венетом.

То су званични подаци које су изнели министар спољних послова Луиђи Ди Маио и министар за здравље Роберто Сперанца.

Они су се са још два лекара из болнице Спаланцани у Риму ургентно обратили страним дописницима са седиштем у Риму, са моблом да пишу коректно о реалном стању и Италији. Према њиховим наводима, сви подаци санитарних власти су аутентични и зато се упућује молба да се информисањем не ствара психоза која доприноси у огромној мери штету тој држави. Италија се на тај начин изолује и трпи велике губитке на глобалном плану.

Прочитајте још - Вирус КОРОНА главна тема у Италији: Паника међу грађанима широм земље, апотеке НАЈПОСЕЋЕНИЈА места, нема маски јер се производе у Кини

Новинарима је подељена мапа Италије где резултира колики је проценат територије која се сматра жариштима и која је изолована, реч је о 0,5 процената територије Ломбардије, 0,2 процента Венета, свеукупно 0,05 посто националне територије.

Сваки новонастали случај се прати и објављује, као што је онај у жаришту у Ломбардији, у Кодоњо, где се 18 карабињера налази у превентивној изолацији јер су имали скуп у касарни а након тога је откривено да је један колега позитиван на корона вирус.

Такође, познат је случај и службенице у региону Ломбардија као и гувернера Региона који се због заразе овим вирусом одлучио на куну изолацију 14 дана.

Од данас ће из Италије кренути сваког дана извештај у све делове света преко амбасада и конзулата о реалном стању у земљи како се би смањио аларм у свету и свет вратио у Италију.