Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да његова земља није добила помоћ од САД по питању ситуације у Идлибу, али да ће о томе поново покушати да разговара са својим америчким колегом Доналдом Трампом.

„За сада подршке нема. Биће потребно још једном преговарати о томе са Трампом“, рекао је он.

Истовремено, Ердоган је рекао и да тренутно САД не располажу ни једним противваздухопловним системом „Патриот“, који би могао да буде допремљен у Турску.

Како су медији раније писали, Турска је од Сједињених Америчких Држава затражила два ПВО система „Патриот“ за потребе обуздавања сиријских трупа у Идлибу које Русија подржава из ваздуха.

Турска је тада тражила да се „Патриот“ распореди на њеној јужној граници и „дозволи јој да слободно кажњава све будуће нападе сиријских трупа“.

ТУРСКА СЕ НЕЋЕ ПОВЛАЧИТИ ИЗ ИДЛИБА

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да се ближи рок који је Анкара дала Дамаску да своје трупе повуче са турских осматрачница у сиријском Идлибу, додајући да се Турска неће ни за корак повући у овој провинцији.

Уместо тога, Ердоган се заклео да ће турске снаге потиснути сиријску војску ван договорених граница и омогућити да се људи врате својим домовима.rs.sputniknews.com