ДЕЧАК из провинције Хубеј остао је сам у кући са својим дедом и гледао га како умире након што је у граду Шијан уведен својеврсни карантин како би се спречило ширење коронавируса.

Прочитајте још: Парализовани младић преминуо јер му је цела породица у карантину: Отац ПРЕКЛИЊАО, али није имао ко да га храни

Локални државни службеници пронашли су у понедељак поподне мртвог старијег мушкарца презимена Тан који је преминуо код куће. Са њим је био његов петогодишњи или шестогодишњи унук, пише "The Guardian".

ПРЕЖИВЉАВАО НА КЕКСИМА

Гуо Руибинг, локални званичник, казао је медијима како је мушкарац умро пре неколико дана и да је унук преживљавао хранећи се кексима. Када су службеници упитали дете зашто раније није потражило помоћ, дечак је одговорио да му је деда рекао да не излази напоље јер може да се зарази вирусом.

Због мера карантина, становницима тог града није дозвољено да напуштају домове, а државни службеници их свакодневно посећују како би проверили требају ли им залихе хране и имају ли симптоме заразе коронавирусом.

Отац детета налази се у регији Гуанги и због карантина не може да се врати свом сину. Гуо је рекао новинарима да Тан није имао високу температуру или друге симптоме заразе пре него што је умро.

(index.hr)