ПАНИКА због корона вируса шири се Европом.


Тако је полицијски комесаријат у париском 13. арондисману био стављен у карантин, због сумње да је један од тројице кинеских туриста, који су дошли да поднесу тужбу, можда заражен вирусом. Овај арондисман је познат по томе што у њему живи велики број грађана кинеског порекла.


Док је подносио пријаву после крађе у једном париском хотелу, кинеском туристи је позлило, после чега је полицијска станица одмах закључана. Нико није могао ни да уђе, ни да изађе.


Француске власти истичу да је то учињено из предострожности. Одмах је позвана и хитна помоћ, а лекар је установио да у том тренутку сумњива особа није показивала симптоме вируса ковид 19, после чега су врата откључана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОРОНА ВИРУС хара Италијом: Преминула и СЕДМА жртва, држава увела ХИТНЕ мере


Полицијске префектуре добиле су допис како да реагују у сличним случајевима, и ово је први пут да је та мера примењена. Карантин је трајао више од једног сата.


За сада, у Француској - где је забележен први случај вируса корона у Европи, као и први смртни случај на Старом континенту - једна особа је преминула, док је десет пацијената излечено.